Adventni venček po moje

Za letošnji adventni venček sem si izbrala manj tradicionalno obliko, saj ni v obliki kroga. V hiši so mi všeč naravni materiali, zato je tudi venček izdelan iz tistega, kar ponuja narava. Za povečavo venčka, kliknite na sliko.

Venček iz naravnih materialnov
Venček iz naravnih materialov

Material:
V poletnem času sem strastna nabiralka zakladov na morski obali, zato sem tudi to zanimivo posušeno vejo našla tam. Takrat sicer še nisem vedela kaj natančno bom z njo, a mi je čez nekaj mesecev prišla prav. Veja je prave oblike, saj stoji sama in je stabilna. To je pomembno pri venčku, ki je izdelan iz ene same veje. Na misel mi je prišla že ideja za prihodnje leto – veja iz vinske trte. 😉

Med letošnjo sezono nabiranja šipka sem našla še hrast, ki je imel kar precej šišk. Nekaj lepih vejic šipka sem pomazala z lepilom in potem povaljala v kristalnem sladkorju, da sem dobila učinek jutranje zmrzali. Podobno sem naredila tudi s šiškami. Najprej sem jih pobarvala z akrilno zlato in srebrno barvo, nato sem zgornji srebrni del premazala še z lepilom in povaljala v sladkorju.

Med sprehodom v gozdu sem nabrala nekaj želodov s kapicami.

Postopek izdelave:
Vse elemente sem si približno postavila in pričela z lepljenjem. Uporabila sem toplotno lepilno pištolo, ki sem jo nedavno kupila v Lidlu. Če te nimate, lahko kupite tudi univerzalno močno lepilo UHU Kraft Alleskleber.

Obilo ustvarjalnega užitka! 😉