Domače energijske ploščice

Sestavine za domače energijske ploščice

Za izdelavo domačih energijskih ploščic potrebujemo:
70g ovsenih kosmičev
50g mandljev
100g rozin
100g suhih sliv
100g suhih fig
100g kokosove moke
4-6 žlic medu

Priprava:
V srednje veliko posodo najprej stresemo kokosovo moko, temu pa dodamo mandlje, ki smo jih prej zmiksali v multipraktiku. Suhi sestavini premešamo. V multipraktiku zmiksamo rozine, slive in fige ter vse skupaj dodamo v posodo s kokosovo moko in mandlji. Z vilicami poskušamo sestavine v posodi enakomerno porazdeliti (rozine, slive in fige se sicer precej lepijo med seboj). Dodamo med, da se sestavine med seboj sprimejo. Med dodajamo po žlicah in vsakič nekoliko premešamo ter ocenimo, če se sestavine med seboj sprimejo. Maso pregnetemo in poskušamo narediti dve kepi.

Ovsene kosmiče stresemo v drugo, manjšo posodico ter jih prelijemo z 1 dl vrele vode. Počakamo par minut, da se kosmiči namočijo. Ovsene kosmiče precedimo skozi cedilo, da odvečna voda odteče ter jih dodamo v posodo z ostalimi sestavinami ter še enkrat vse skupaj pregnetemo in ponovno oblikujemo v kepo ali dve.

Na čisti, gladki površini (pult, deska za rezanje) iz kepe oblikujemo kvadrat ali pravokotnik. Pred tem pult ali desko za rezanje potresemo z malo kokosove moke, da se masa preveč ne prime na podlago. Z nožem zarežemo v testo in določimo kolikšne ploščice bomo oblikovali. Pri oblikovanju si pomagamo s kokosovo moko, da so ploščice čvrstejše in ne preveč lepljive. Energijske ploščice nalagamo na krožnik in postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se ploščice še nekoliko strdijo.

 In okusne domače energijske ploščice so pripravljene 🙂  🙂

Domače energijske ploščice
Domače energijske ploščice