Kako sem mamo in očeta v enem tednu spravila na križarjenje

KAKO  SEM  MAMO IN OČETA  V ENEM TEDNU  SPRAVILA  NA KRIŽARJENJE

MSC Divina – prvo križarjenje za moje starše


Bil je 16. junij 2018, malo pred peto uro popoldne, ko sem po srečnem naključju na FB opazila objavo strani Svet križarjenj. Te strani nisem imela všečkane, ampak jo je imelo všečkano nekaj mojih prijateljev, zato je objavo pokazalo tudi meni. Na srečo! Še danes razmišljam, kakšna sreča je to morala biti. Takoj sem pod objavo v komentarju napisala, če je ponudba še na voljo. Objava je bila strašno privlačna in ponudba je bila v dobrem razmerju s ceno. No, ni bila dobra ponudba, bila je odlična ponudba. Ena takih ponudb, ki je ne smeš spustiti iz rok.

Takoj sem se spravila v akcijo. Najprej pokličem Alana, če si lahko uredi dopust v naslednjem tednu. Tokrat ni šlo gladko skozi, saj je bila sezona reševalcev pred vrati. Eh, ne vem, kaj sem razmišljala. Ni kaj, če ne morem iti jaz, potem moram na tole uživaško “potovanje” nujno spraviti moja starša. Takoj pokličem mojo mamo in jo najprej vprašam, če ima lahko naslednji teden dopust. »Ja, imam dopust.«

Uff, kako sem si oddahnila. Kar nekako sem verjela, da ju res lahko spravim na enotedensko križarjenje po zahodnem Sredozemlju. Tako kot večina drugih Slovencev sta tudi moja starša v glavnem dopustovala na Hrvaškem. Zadnja leta pa se jima je v jesenskem času še posebej prikupil Strunjan. Moj oče je res že v penziji, mami pa bo morala še nekaj let delati. Samo, saj veste kaj mislim, kajne?? Saj v Strunjanu je lepo in luštno, ampak moje poslanstvo je bilo dlje od tega. Nujno morata še kaj lepega doživeti, saj si to zaslužita. Kdaj, če ne zdaj?

Bila je idealna priložnost, da vidita malo Evrope, pa še slovenska predstavnica je bila z njimi na križarki. Plus še ta prednost, da so šli z avtobusom do Genoe iz Ljubljane. Vse se je torej skladalo s tem, pod kakšnimi pogoji bi moja starša kam šla.

Ko mi je mami povedala, da ima ravno naslednji teden dopust, sem ji navdušena začela pripovedovati vse možne razloge, da na to potovanje pa res morata. »Joj Petra, jaz sem komaj čakala, da bom lahko malo doma« mi je nekoliko utrujena in negotova najprej odvrnila. Vse pomisleke in strahove, ki jih je imela sem v kali pomirila in jo nagovarjala, da naj se z očetom čim prej pomenita o tem, ker priložnost lahko gre mimo, če predolgo čakaš.

Mami ni bila takoj odločena, da bi res šla. No, rekla je, da bo vprašala očeta. Potihem je verjetno nekoliko upala, da bo oče rekel, da ne gre nikamor in bi bila zgodba zaključena.

MSC Divina

Zvečer mi je mami poslala sms, da je oče kar navdušen in zainteresiran. Si mislite? Na koncu sms sporočila je dodala še en pomežik 😉
HA!! Zgodba se je nepričakovano zasukala od maminih pričakovanj – oče je rekel, JA! GREVA! V ponedeljek smo uredili vse papirje in plačilo, v petek zvečer pa sva ju z bratom peljala v Ljubljano pred Atlantis, od koder so se odpeljali proti pristanišču Genoa, kjer sta začela 7-dnevno križarjenje po zahodnem Sredozemlju.

Bilo mi je nekoliko tesno pri srcu, saj sta prvič odhajala na dogodivščino, ki je nisem uspela doživeti še niti sama. Ampak bila pa sem njima tudi malo “fouš”. Moja dobra prijateljica Sonja je več let delala na križarki po vsem svetu, zato vem, da se gostje počutijo kot kralji. Pa kljub temu, sem upala, da se bosta dobro znašla in da bo vse ok. Prav ponosna sem, da mi je taka akcija uspela. Pred leti bi bila to misija nemogoče. Tako, imela sta se noro. Več o tem, kdaj drugič.

Sedaj še sama spremljam na Fb strani Svet križarjenj, saj kar pogosto objavijo kakšno ugodno ali last minute ponudbo za križarjenje. Mislim, da se splača. Predvsem za tiste, ki lahko greste kadarkoli, je to super. Tudi za krompirjeve so imeli eno fajn ponudbo, vendar je bila zame prepozna, saj sva imela že rezervirane letalske karte za Lampeduso. Tako, da se splača imeti všečkano njihovo stran, če vas take ponudbe zanimajo.