Najčistejše morje je v mestu Bosa

Sardinija: mesto Bosa

Mesto Bosa
Mesto Bosa

Na Primorskem se že kakšen teden vleče megla, ki se noče premakniti nikamor. Tako nekako se je tudi tisti septembrski dan nekoliko skisalo vreme na Sardiniji.

Iz Alghera do Bose pelje panoramska cesta tik ob obali nad pečinami. Na tej poti je kar nekaj obcestnih parkirišč, kjer sva se tudi sama ustavila in uživala v lepotah Sardinije. Iz popotniških priročnikov je bilo razbrati, da je mesto Bosa, vredno obiska. Tu lahko samo prikimam.

Plaža Bosa Marina
Plaža Bosa Marina

Plaža v Bosa Marini je dobila priznanje za najčistejšo plažo v Italiji in res mislim, da si je to zaslužila. Več sto metrov dolgo peščeno plažo obdajajo počitniški apartmaji in manjši bari, na drugi strani pa se dviga aragonski stolp, ki je bil v času najinega obiska zaprt.

Aragonski stolp
Aragonski stolp

Ob aragonskem stolpu se nahaja zelo zanimiv košček obale, meni se je zdelo kot da hodim po drugem planetu.

Počitniški del mesta se nahaja tik ob obali, stari del mesta pa je nekoliko umaknjen v notranjost. Kar takoj bom povedala, da me je stari del mesta Bosa popolnoma očaral z lično urejenimi ulicami in pisano paleto pročelij stavb. Skoraj kot v kakšni pravljici!

Bosa
Bosa

Na vrhu mesta kraljuje grad. Na Sardiniji so ravno ta dan razglasili izredne razmere in ravno, ko sva želela vstopiti v grad so nama zadnji jezni obiskovalci gradu povedali, da so jih poslali ven navkljub temu, da so ravnokar kupili vstopnice. Razgled je bil že izpod gradu na to ribiško mesto čudovit, zato je moral biti pogled iz gradu še toliko lepši.