Sardinija: Neptunove jame (Grotta di Nettuno)

Neptunove jame – Grotta di Nettuno

Stopnice na poti do jame
Stopnice na poti do jame

Jutro je bilo brez oblačka, a precej sveže, zato je bila jopica obvezna oprema. Iz Alghera do rta Capo Caccia, kjer so Neptunove jame je približno 25 km. Ceste so na tej razdalji pravi raj za kolesarje, saj je precej ravnine. No, tukaj moram dodati, da so ceste veliko boljše kot so bile lani na Siciliji in tako bolj primerne za kolesarjenje.

Najino “rentano” Škodo Citigo sva parkirala ob cesti in se odpravila po več kot 600 stopnicah navzdol, vse do vhoda v Neptunove jame, kjer je mogoče kupiti vstopnico. Do vhoda v jamo pa iz Alghera vozijo tudi ladjice. Cena posamezne vstopnice je 13€, študentskih popustov žal nimajo.

Grotta di NettunoGlede na kar visoko ceno vstopnine sva se še nekoliko obotavljala, če bi sploh šla. Na vhodu v jamo se že vidi del nje, vendar je najosupljivejši del Neptunovih jam viden le obiskovalcem. Bližala se je ura, ko so v jamo spustili naslednjo skupino obiskovalcev. Odhodi v jamo so namreč vsako polno uro. Odločila sva se, da se pridruživa naslednji skupini.
Neptunove jame
Videla sem že kar nekaj lepih jam, a ta je bila fantastična. Mislim, da voda, ki je v jami in posebno romantična osvetljava naredi ta poseben učinek. Prav tako je toliko jamskih stvaritev nagnetenih skupaj, da so oči prav zmedene, kam bi sploh gledale. Enostavno čudovito!