Sirova omaka

Sirova omaka

Potrebujemo:
– košček masla (margarine)
– 0,5 – 1 dl mleka (ali ovseni napitek, riževo mleko…)
– 2 topljena sirčka
– česen
– poper
– sol
– muškatni orešček
– sesekljan peteršilj ali drobnjak
– sladko / kislo smetano

Postopek:
V kozici razpustimo maslo in zalijemo z mlekom. Če imamo sladko / kislo smetano, dodamo še to. Malo pokuhamo, da se segreje in dodajamo topljeni sirček narezan na manjše koščke. Nato ves čas mešamo na zmernem ognju, vse dokler omaka ne postane dovolj gosta. Dodamo še začimbe.

*Omaka uspe tudi brez sladke/kisle smetane, v tem primeru dodamo več topljenih sirčkov.
*Peteršilj/drobnjak v zimskih mesecih nadomestim s sušenim peteršiljem/drobnjakom.
*Za povečanje količine dodamo več tekočine in topljenih sirčkov.

DOBER TEK!