Snežne radosti na domačem dvorišču

snežne radosti

Letošnja zima je precej radodarna z snegom, saj smo dobili kar nekaj pošiljk snega. Snega se cestne službe in vozniki sicer niso preveč razveselili, je pa zato toliko večje veselje nastalo med najmlajšimi. Vsakodnevno preživljanje prostega časa na svežem zraku je v zimskem času za otroke neprecenljivo.  Otroci morajo zadovoljiti svojo potrebo po gibanju in igri, zato je pomembno, da jim to tudi omogočimo. Poskrbeti moramo le za dovolj topla oblačila (večplastnost), kapo ali trak, rokavice, šal in dobro obutev.

Predšolski otroci zimske radosti najpogosteje raziskujejo skupaj s starši. Lahko se odpravite samo na sprehod po komaj zapadlem snegu ali pa poiščete sani, se sprehodite do bližnjega hribčka in sankanje se lahko začne. Če pa v bližini nimate hriba, lahko otroke vlečete tudi po ravnini. Tako otroci kot odrasli obožujejo sankanje, zato nikoli ni prepozno za tovrstni užitek.

 

 

 

 

 

 

 

Starši, kdaj ste nazadnje naredili sneženega moža? Pokažite otrokom, kako se kotali kepa za izdelavo snežaka, da vam bodo lahko pomagali. Vzemite si nekaj časa za svoje sončke in se igrajte skupaj z njimi. Bodite spet malo otroci in ustvarjajte skupaj 🙂

snežak in iglu
Iglu s pingvinom in snežak je delo sestrične Zale in njenega očija.