Znamenitosti Sardinije, ki jih ne smete spregledati

Sardinija: Znamenitosti Sardinije, ki jih ne smete spregledati

Slonova skala
Slonova skala

Slonova skala (Roccia dell’Elefante) leži ob cesti nekoliko naprej od čarobnega mesta Castelsardo blizu Multedduja. Informacijske table glede te znamenitosti so postavljene samo na določenih predelih, zato bi vam predlagala da pozorno spremljate morebitne čudne gmote skalovja. Sama bi namreč skoraj spregledala to znamenitost, ko sva se peljala v smeri iz Castelsarda proti Izoli Rossi. V nasproti smeri pa je veliko informacijskih tabel.

Mesečeva dolina
Mesečeva dolina

Med počitnikovanjem v kraju Isola Rossa sva se odpravila na dnevni izlet v manjše, z veliko kamenja zgrajeno mestece Aggius in nekoliko večje Tempio Pausania. Na poti iz Isola Rossa proti mestu Aggius sva se peljala skozi strukturno zelo zanimivo dolino, imenovano Mesečeva dolina (Valle della Luna). Res je nekaj posebnega! Sedaj mi je jasno, kam hodijo snemat filme.  😎

Izvir z zdravilno vodo, Rinaggiu
Izvir z zdravilno vodo, Rinaggiu

Za hiše mesta Tempio Pausania so značilni posebni balkoni, ki jih prav gotovo ne boste mogli spregledati. Nad mestom se nahaja tudi izvir z zdravilno vodo – Rinaggiu, ki ga obdajajo visoka drevesa. Sledite informacijskim tablam, četudi se vam bo kdaj že zdelo, da bi morali do tega že priti. Tu sva srečala kar nekaj ljudi, ki so polnili plastične posode s to zdravilno vodo.

Nurag Maiori
Nurag Maiori

V bližini Tempio Pausania se nahaja lepo ohranjen nurag Maiori. Posebnost tega nuraga je, da se lahko nanj povzpnete in uživate v razgledu. Poleg tega vam bodo v prodajalni vstopnic brez doplačila ponudili svetilko, s katero boste opazovali netopirje, ki se skrivajo v notranjosti nuraga Maiori.  🙂

Na poti do nuraga Maiori boste lahko opazovali hrast plutovec.
Na poti do nuraga Maiori boste lahko opazovali hrast plutovec.

V zimskem času se splača obiskati vznožje Monte Limbare, kjer se ob obcestnem parkirišču s kapelico, sprehodite po spodnji ali zgornji makedamski cesti vse do gorskega potoka, ki se steka navzdol preko tolmunov in slapov. Pot je označena in kratka, a priporočam dobro obutev.